Jankiv Siblings pro OZETA


Se značkou Jankiv Siblings jsme spojili eleganci, ženskost, tradici a příjemné materiály, abychom vám v jedinečné české spolupráci přinesli exkluzivní plisované šaty. Nesmírně nás těší, že limitovanou kolekci JANKIV SIBLINGS pro OZETA podzim/zima 2021 rozšiřujeme o nové modely plisovaných sukní. Všechny produkty z této edice jsou výjimečné svým střihem, univerzálností, ale hlavně přidanou hodnotou ve formě ručního plisování ze Slovenska.

Přečtěte si rozhovor se zakladateli značky, sourozenci Karolínou a Michalem.

Zatím žádné produkty.

Dámský ručně plisovaný šátek Jankiv Siblings se může stát skutečným šperkem vašeho šatníku. Šátek díky své variabilitě dokonale zapadá i k minimalistickému šatníku - nepodléhá trendům, je nositelný na mnoho způsobů a příležitostí.

Šátek je vyroben z hladkého a lehounkého 100% polyesteru s hedvábnou úpravou. Je příjemný na omak a dotek s pokožkou. Jemné ručně zpracované plissé – nejjemnější provedení plisování. Jedná se o ležaté plisování v 0,5 cm skladu.

Rozměr šátku před plisováním - 81cm x 81cm

Finální rozměr šátku po vyplisování - délka 120 cm, šířka 5 cm

Co vás vedlo k založení JANKIV SIBLINGS?


K založení značky Jankiv Siblings nás vedla touha seberealizace. Oba jsme stále chtěli dělat něco jiného, něco, co nedělá každý. Chtěli jsme být jiní a odlišit se od hrstky návrhářů a designérů, kteří mají vlastní značku. Oba jsme si neuměli úplně představit být zaměstnáni v klasické prací. Chtěli jsme vytvářet hodnoty, něco co má smysl a v čem vidíme přidanou hodnotu pro lidstvo, společnost, pro nás a pociťovat při tom svobodu. Ve svém životě jsme se nadchli nejen pro oděvy obecné, ale hlavně pro specifickou uměleckou a zároveň řemeslnou techniku zpracování látek. Tou technikou je plisování.

Dát naší značce hlavní spojitost s plisé jsme rozhodli i na základě zjištění, že technice ručního plisování se v dnešní době na Slovensku a celkově ve světě věnuje jen velmi málo lidí. Vedlo nás k tomu i zjištění, že plisování látek má dlouhou historii a patří k tradičním uměleckým - řemeslným odvětvím oděvního průmyslu. V módě patří mezi velmi uznávané, vzácné a patří jí ty nejvyšší příčky. Díky plisování umíme dát látce přidanou hodnotu, kdy na ní vznikají různé struktury, objemy, 3D vzory.

Čím více jsme si o plisse studovali, tím více nás to nadchýnalo a oslovovalo. Zaujalo nás jak je to jedinečné, ojediněle a hodnotné, jak je toho málo a jak je to náročné na výrobu a znalosti.

Čím jsou vyjímečné šaty JANKIV SIBLINGS pro OZETA? 

Kolik práce/ času a materiálu se do nich vložilo?

Šaty jsou výjimečné svým střihem, univerzálností, použitým materiálem, odborným krejčovským zpracováním ve férových podmínkách, ale hlavně přidanou hodnotou ve formě ručního plisování ze Slovenska. Jsou vyrobeny v nadčasové černé barvě s jemným leskem, která je vhodná pro jakékoli události a právem se mohou stát nosným kouskem ženského šatníku. Hlavní benefit těchto šatů je v tom, že mají univerzální velikost. V pase se vážou na opasek kterým si je dáma přizpůsobuje na svůj obvod pasu. Také padnutí na rameni si může žena zvolit podle toho, čí jí vyhovuje odhalené pravé nebo levé rameno. Jsou vynikající v tom, že krásně skryjí kritické partie na ženském těle jako větší boky, zadeček nebo bříško. Díky tomu je dáma může nosit dlouhá léta, i po případné změně konfekční velikosti. Stále se krásně přizpůsobí. Sednou na velikost 36, ale také na velikost 42. Lze je chemicky čistit bez ztráty ostrosti plisování. Šaty se nesmějí žehlit, což je zároveň i jejich další výhoda. Jsou proto výhodnou investicí do nadčasového kousku, který nepodléhá trendům, je nositelný pro mnoho příležitostí a bude dáme sloužit mnoho let. Věříme, že v nich majitelky objeví svou ženskost a krásu, kterou možná dosud neznali.

Přejeme si, aby si k nim vytvořili vztah, 
aby se na jejich nošení těšili
a pokaždé se v nich cítili vyjímečně. 

Co se týče technických parametrů, jedná se o kruhový nebo A-čkový střih, kdy jsou šaty ve spodní části bohatší na množství materiálu. Na jeden model šatů bylo spolu spotřebováno 6,5m směsové látky a jejich obvod ve spodním kraji činí 9,1m. Výjimečný je také odstávající kousek látky na rameni, jehož podoba by se dala přirovnat k květu. U střihu který jsme zvolili, právě tento kousek látky tvoří odpad. My jsme jej použili jako designový prvek a využili jsme ho ve prospěch celkového vzhledu šatů. Celková doba výroby jednoho modelu šatů se pohybuje na úrovni 20 hodin. Samotný materiál je velmi příjemný a je složením viskóza plus polyester. Viskóza je zástupce přírodního a příjemného materiálu. Polyester je ve složení látky nesmírně důležitý k tomu, aby udržel plisé po hromadě i po chemickém čištění, aby zajistil plisování stálost a potřebnou ostrost i po několikanásobném nošení.

Jak hodnotíte spolupráci se značkou OZETA?

Pamatuji si, když nám Ozeta poprvé napsala email s nabídkou ke spolupráci. Měli jsme z toho velkou radost a byli jsme velmi mile překvapeni, že oslovili právě nás. 


Značku OZETA vnímame jako silnou, stabilní,
domácí značku ještě od našich dětských dob. 

O její historii a fungování firmy jsem se já Karolína učila ještě během mého studia na střední škole. Po pár vyměněných e-mailech následovalo osobní setkání, kde jsme se mimo jiné dozvěděli ještě trošku více o struktuře a fungování firmy. Už e-mailová komunikace působila dobrým dojmem a osobní setkání tento dojem jen podtrhlo. Bylo zřejmé, že jednáme s lidmi, kteří jsou znalí ve svém oboru a mohu říci, že i osobnostně jsme si sedli. Po odkonzultování představ a možností jsme dospěli k tomu, co a jak se bude pro Ozetu tvořit. Celá naše spolupráce se nese ve smyslu vzájemné otevřenosti, důvěry a hodnotíme ji velmi pozitivně. Vyzařuje z nich příjemná rodinná atmosféra, která je nám sourozencům obzvlášť blízká. Jsme poctěni, že právě značka Jankiv Siblings má možnost vytvořit limitovaný a unikátní model šatů u příležitosti znovuzrození dámské konfekce Ozeta.

Tohle by se Vám mohlo líbit

Co je nového ve světě OZETA