Používané materiály OZETA a jejich původ


Cestou kvality, funkčnosti a udržitelnosti

Mezi základní hodnoty značky OZETA patří kvalita produktu, která přirozeně závisí na použitém materiálu. Při výběru látek upřednostňujeme evropské dodavatele, jejichž postupy při výrobě tkanin jsou inovativní s cílem dosažení co nejvyšší kvality. Zároveň se do postupů snaží neustále aplikovat více transparentních, uvědomělých a zodpovědných rozhodnutí vůči dopadům své činnosti na životní prostředí.

OZETA se do svého dodavatelského řetězce snaží zařadit co nejvíce dodavatelů, kteří se angažují v oblasti udržitelnosti. Toto představuje nespočet výzev – od používání co nejnižšího množství pesticidů při pěstování rostlin k výrobě vláken, přes dobré životní podmínky zvířat, ze kterých se získává vlna až po minimum použitých chemikálií při zpracování textilií.

Neustálý pokrok

Každou sezónu představují naši dodavatelé kolekci látek se speciálními vlastnostmi, které mají nabídnout větší funkčnost a užitnou hodnotu pro spotřebitele.

Při jejich navrhování se inspirují novými nápady a využívají technologického pokroku, jako východiska k neustálému zdokonalování jejich vlastností. Zlepšování fyzikálních vlastností používaných materiálů je synchronizováno s dynamickým životním stylem zákazníků.

K oblíbeným inovacím materiálů patří například „natural stretch“ technologie, která zajišťuje pružnost tkanin díky vysokým zatáčkám přízí a vazbou tkaniny bez použití syntetických příměsí, nebo NANO úprava – dodávající tkanině odolnost vůči sněhu a dešti.

Inklinujeme k tradícím

Věříme, že kvalitní textilie vznikají v tradičních firmách s bohatými zkušenostmi ve svém oboru, které zaručují smysluplné inovace.

To je důvodem, proč se snažíme pro naše zákazníky vybírat zejména dodavatele, kteří myslí progresivně, ale akceptují tradice a používají je stále jako základ pro další rozvoj.

Preference přírodních vláken

OZETA preferuje používání látek, které obsahují 100% přírodní vlákna, nebo jejich převažující podíl. Přírodní vlákna všemi atributy plní naše kritéria a jsou cestou, kterou se v nejvyšší možné míře chceme ubírat i do budoucna.

Soubor vlastností, kterými jsou vybavena přírodní vlákna je nenahraditelný, avšak v některých případech s ohledem na jejich funkčnější využití může být přidání umělého vlákna ve vyváženém poměru žádoucí. Důležité jsou příměsi elastanu, polyesteru, polyamidu a dalších vláken, která jsou schopna v malých množstvích zvýšit příznivé vlastnosti materiálu jako je vyšší elasticita, nižší mačkavost, jemnost na dotek, trvanlivost.

Roli při volbě vlákna v látce hraje samozřejmě i cena. Svým zákazníkům se snažíme přinášet co nejvyšší kvalitu, avšak za dostupnou cenu. Vzorec mezi těmito evidentními protipóly se snažíme pravidelně vyvažovat zvlášť u každého produktu.

Model současné elegance

V elegantních podkolekcích OZETA tvoří podstatný podíl vlna – mimořádná surovina s nejlepšími přírodními vlastnostmi, jako jsou měkkost, tepelná izolace a prodyšnost.

Těší nás zejména dlouhodobá spolupráce s předními lídry, jako jsou italští dodavatelé MARZOTTO GROUP, LANIFICIO ZIGNONE, FORTEX a mnoho dalších. Tkaniny jsou oceňovány pro spojení historie a dynamiky, smyslu pro detail a pro výkon, které zachycují dnešní potřebu autentické krásy a pohodlí.

Spojování dlouholetých tradic a kreativity, inovativní řešení a respekt k životnímu prostředí, jsou nám obzvláště sympatické - tvořené v údolích pod Alpami, v zemi, která je po celá staletí hluboce spjata s tradicí nejlepších oblekových látek na světě. Látky z produkce těchto vlnařských závodů jsou určeny pro nejnáročnější klienty z hlediska stylu i vhodnosti – pro pány, kteří preferují pohodlí a chtějí působit maximálně reprezentativně za každých okolností.

Standard pro ty, kteří mají vkus a hledají krásu i funkčnost v oblékání.

Tohle by se Vám mohlo líbit

Co je nového ve světě OZETA