Cenová politika produktů OZETA


Věnováno mužům a ženám, kteří se dívají do budoucnosti

Mezi primárními hodnotami OZETA je snaha nabídnout českému spotřebiteli produkty světové kvality za dostupné ceny.

Za důležité považujeme svědomitý výběr každého materiálu a komponentů použitých v našich produktech. Při jejich výběru se zaměřujeme především na evropské dodavatele.

Produkty OZETA považujeme za dlouhodobou investici.

Díky nadčasovému vzhledu a kvalitnímu zpracování je naším cílem, aby produkt přinášel radost svým majitelům během několika sezón.

Z čeho se skládá cena produktu?

Prodejní cenu produktů OZETA ovlivňuje mnoho faktorů.

Mezi prvními je cena materiálu. Snažíme se spolupracovat s renomovanými dodavateli. 

Samozřejmě si z jejich kolekcí vybíráme látky v cenových hladinách adekvátních pozicí naší značky.

Jelikož upřednostňujeme převážně evropské dodavatele, pozitivním dopadem jsou nižší náklady na přepravu a také minimalizace uhlíkové stopy. 

Dalším faktorem ovlivňujícím cenu je výroba. Náklady spojené s provozem vlastního výrobního závodu, nové investice do technologického vybavení a v neposlední řadě cena pracovní síly na Slovensku, tvoří v kalkulaci hotového výrobku podstatně vyšší částku, než v případě produktů vyrobených v Asii pro velké řetězce.

Zakoupením našeho výrobku má zákazník nejen garanci jeho transparentního původu a seriózní kvality, ale zároveň jím podpoří ekonomiku sousední země, ve které žije.

Nezanedbatelnou částí maloobchodní ceny každého výrobku je procento obchodní marže. Značky, které potřebují každou sezónu kompletně měnit sortiment prodejen, pracují s podstatně vyššími koeficienty, aby generovali dostatečnou marži na přecenění a výprodeje před koncem sezóny. 

OZETA každou sezónu oživuje nabídku novými produkty, ale nedělá masivní výprodeje.

Znamená to, že nepracujeme s vysokými maržemi a celoročně nabízíme zákazníkovi zboží za jeho skutečnou hodnotu.

Odměňujeme věrnost našich stálých zákazníků

Jelikož si velmi vážíme loajality našich zákazníků, odměňujeme jejich věrnost v závislosti od objemu nákupů za jeden rok.

Slevu 10 % poskytujeme věrným zákazníkům, kteří realizují kumulativně za rok nákupy v hodnotě 100 - 1000 eur (sleva platí od dosažení limitu následujících 365 dní).

Slevu 15 % poskytujeme VIP zákazníkům, kteří si nakoupí u nás za rok zboží v hodnotě nad 1.000 eur (sleva platí od dosažení limitu následujících 365 dní). 

Nový člen Klubu OZETA získává na úvodní nákup slevu 5 % na veškerý nezlevněný sortiment.

Sezónní slevy OZETA

V cenové strategii OZETA zůstává jen malý manévrovací prostor na výrazné sezónní slevy.

Z toho důvodu, že zachováváme při každém produktu férové nastavení cen a my sami náš produkt považujeme za nadčasový a hodnotný, zákazníci se na našich prodejnách mohou potkat maximálně s ojedinělými sezónními slevami. Tyto slevy však většinou dosahují úroveň jen 20-30 % a jedná se zpravidla o zbytky sezónních produktů v desortimentu. 

V některých případech slevy poskytujeme zákazníkům jako poděkování při výjimečných příležitostech nebo v situacích, kdy musíme reagovat na nečekané turbulence v maloobchodě. 

Primárním cílem naší značky je však poskytování adekvátních cen v běžné prodejní fázi produktu a na nastavení marže, které není nadhodnocené.

Proto ve slevových fázích nikdy nenásledujeme značky, které nabízejí své produkty za zlomek původní ceny.

Slevové koutky OZETA

Věříme, že každý produkt OZETA má předurčené najít si svého majitele. 

Na vybraných prodejnách máme k dispozici také slevové koutky, kde najdete produkty ze starších kolekcí, které však stále splňují všechny kvalitativní atributy.

Bonusem v outletových prodejnách či slevových koutcích jsou skvělé ceny - v těchto případech i s vyššími slevami pro zákazníky s nižším nákupním budgetem. 

OZETA nikdy zbytky nelikviduje odvozem na skládky či do spalovny. Tento druh zásob raději darujeme institucím, které pomáhají sociálně slabším spoluobčanům. 

Tohle by se Vám mohlo líbit

Co je nového ve světě OZETA