Tajemství elegance s osobitým nádechem kreativity


Tento univerzální a mimořádně elegantní styling se stal součástí pánské módní kultury. Je postavený na umění nesouladu tajemství elegance s osobitým nádechem kreativity. 

Italové, kteří v posledních desetiletích pokládají základy pánské módy, jsou nadšenci pro všechno - ale především pro velkolepý životní styl. To, co vypadá jako neokázalé nošení saka s různými kalhotami, je v Itálii umění a má název ,,spezzato”- V angličtině můžeme mluvit o ,,broken suit” jako o umění mistrně kombinovat různá saka a kalhoty.

„Broken suit“ jak ho důvěrně známe

Pro neformální příležitosti, kdy se nechcete vzdát individuální elegance, zvolte styl "spezzato". Pokud se rozhodnete pro tento styl, zkombinujte dobře padnoucí sako a kalhoty. Tento styl oblékání umožňuje volněji kombinovat barvy a vzory - ve srovnání s přísným business oblečením: pastelové barvy, hnědé boty, mokasíny, košile apod. v závislosti na ročním období. Barevné kombinace vyžadují velkou pozornost, některé experimentování a zkušenosti. Základním prvkem takového stylu je pohodlné sako z kvalitního materiálu a střihu. V kolekci OZETA jaro/léto 2022 získávají pánská saka opět nový rozměr - změna polohy ramenních vycpávek byla speciálně navržena pro ještě větší pohodlí uživatele. 

KLÍČOVÉ PRODUKTY PRO TENTO STYLING

Zatím žádné produkty.

Všechno, co se vám líbí, je povoleno

V tomto stylu můžete kombinovat se sakem „chinos“ kalhoty, v jarních kolekcích jsou vhodné i jemně vybledlé džíny. S mokasínovými ponožkami nebo v létě naboso můžete styl vylepšit vyhrnutím spodní části kalhot. Košile v tomto stylu by měla mít ležérnější/užší typ límečku, který je případně v kombinaci s knoflíky ,,button-down” nebo ,,button-up”. Vítány jsou vzory různých velikostí a typů. Chcete-li vypadat ještě elegantněji nebo dosáhnout ikonického "Dandy Style", který se opět vrací, nebojte se přidat výrazné doplňky, jako je kravata, kapesníček, vesta, spona na kravatu nebo ozdoba klopy saka. 

KLÍČOVÉ PRODUKTY PRO TENTO STYLING

Zatím žádné produkty.

Nové možnosti „Broken suit“

Současné trendy ve světě pánské módy jsou rozmanité až šokující - a právě to je na nich obzvlášť vzrušující. Pokud chcete vědomě porušit tradici zavedených blejzrů, pak je tato odvážná varianta tou správnou volbou.

V tomto tématu využijte např. aktuální bomber bundu - elegantní vlněné kalhoty s výrazným okenním vzorem lze kombinovat s bundou tohoto typu. Bílá košile s černou úzkou kravatou dotvářejí žádoucí kontrast se sportovním charakterem bundy na zipech. Nedbalé, ale originálně stylové a promyšlené.

KLÍČOVÉ PRODUKTY PRO TENTO STYLING

Zatím žádné produkty.

Překročení nových hranic

Nové kombinace umožňují sloučit dříve neslučitelné. Italský výraz "spezzato" by neměl být zaměňován s výrazem "sprezzatura". Nejsou to synonyma, jak by se mohlo zdát - pravdou je, že jedno je tajemstvím druhého. "Sprezzatura" je schopnost nosit cokoli s naprostou nonšalancí - a to je rozhodně zásadní postoj pro ty, kteří se rozhodli překročit konvence. Kdykoli se rozhodnete překročit formální rámec, je důležité, abyste to udělali stylově.

KLÍČOVÉ PRODUKTY PRO TENTO STYLING

Zatím žádné produkty.

Vyjadřujte se, ale dodržujte etiketu. Jsou situace, které vyžadují přesný dress code a kterým se musíte přizpůsobit. V takovém případě byste měli dát přednost konvenční eleganci. Důležitá schůzka? Pracovní pohovor? Klasický modrý oblek zůstává stále nejvhodnější volbou.

Tohle by se Vám mohlo líbit

Co je nového ve světě OZETA