made of wool: Zahřejte se jedinečnou přírodní tkaninou


Když je venku už chladněji, není nic lepšího než se zabalit do měkké vlny. Vlna je právem jedním z nejoblíbenějších přírodních vláken a v zimě ji najdeme v našich šatnících v podobě kabátů, hrubých svetrů nebo ponč. Po celý rok ji preferujeme v pánských oblecích nebo dámských kostýmech. Vlna je šetrná k životnímu prostředí - je to čistě přírodní, biologicky odbouratelný a obnovitelný materiál.

Ovčí vlna je jednou z nejstarších používaných tkanin. Na rozdíl od jiných přírodních vláken, která nejsou živočišného původu, jako je bavlna, má ovčí vlna termoregulační vlastnosti. To znamená, že ovčí vlna nebo obecně zvířecí vlna může absorbovat velké množství vlhkosti a odvádět ji od těla. Proto se v něm dlouho cítíte pohodlně a udržuje tělo v suchu a teple. Ovčí vlna je přesto zázračný materiál - je nehořlavá, velmi pružná a elastická, má přirozenou ochranu proti UV záření a není elektrostaticky nabitá. Díky těmto vlastnostem je ideální pro každodenní nošení.

OČEKÁVANÉ VLNĚNÉ BESTSELLERY SEZÓNY PODZIM/ZIMA 2022

Zatím žádné produkty.

VLNA Z ALPAKY: ROBUSTNÍ LUXUSNÍ TKANINA

Alpaková vlna je podstatně dražší než ovčí, avšak je třikrát odolnější proti roztržení než ovčí vlna a díky své struktuře je méně náchylná ke žmolkování. Tato vlastnost umožňuje určit pravost alpakové vlny - pravou alpakovou vlnu poznáte podle toho, že na kůži necítíte žádné nepříjemné škrabání a vlna se nenabíjí elektrostaticky. Kromě toho se vlna alpaky vyznačuje zvláštním leskem, protože jednotlivá vlákna jsou velmi malá.

OBLÍBENÉ PRODUKTY S ALPAKOU

Zatím žádné produkty.

KAŠMÍR: NEJJEMNĚJŠÍ DRUH VLNY

Jedná se o nejluxusnější látku, jaká kdy byla z vlny vyrobena. Získává se česáním nejjemnějších vláken z rouna kašmírských koz. Výsledkem je hedvábně měkká tkanina, která je zároveň úžasně hřejivá. Kašmír je na rozdíl od ovčí vlny více než desetkrát dražší, proto se často míchá s vlnou a používá jako příměs. Kašmír se nejlépe zpracovává v Evropě, konkrétně v severní Itálii nebo ve Velké Británii.

KABÁTY S VÍCE NEŽ 10% PODÍLEM KAŠMÍRU

Zatím žádné produkty.

ANGORA: NEZAMĚNITELNÝ VZHLED VLÁKNA

Angorská vlna z angorských králíků je velmi oblíbená díky své extrémně jemné struktuře a patří k nejexkluzivnějším druhům vlny na světě. Hřeje ještě více než ovčí vlna, protože uvnitř chlupů je mnoho malých vzduchových komor, které mají izolační účinek. Tím se zabrání úniku studeného vzduchu. Vlna je mimořádně hladká, mírně vlnitá a měkká na dotek. Měkce "plovoucí" vlákna nad pleteninou se také označují jako "angorská svatozář".

ELEGANTNÍ SVETRY ZE SMĚSI ANGORY

Zatím žádné produkty.

VLNA: PRO SPOKOJENOST NEJNÁROČNĚJŠÍCH KLIENTŮ

Díky svým jedinečným vlastnostem se vlna používá celoročně, zejména v elegantních podkolekcích OZETA - v pánských oblecích a dámských kostýmech. Má ušlechtilý a vkusný lesk, přirozenou pružnost, nízkou srážlivost. V oblasti elegantních podkolekcí tradičně dlouhodobě spolupracujeme s nejlepšími italskými dodavateli, jako jsou MARZOTTO GROUP, LANIFICIO ZIGNONE, REDA a mnoho dalších.

BUSINESS LOOK ZE 100% PRÉMIOVÉ VLNY

Zatím žádné produkty.

Tohle by se Vám mohlo líbit

Co je nového ve světě OZETA