KLÍČOVÉ MATERIÁLY JARO/LÉTO 2023


Každou sezónu naši dodavatelé představují kolekci látek se speciálními vlastnostmi, které mají spotřebiteli nabídnout vyšší funkčnost a užitkovou hodnotu. V maximální možné míře jsou pro značku OZETA preferovány materiály přírodního původu. 

Při navrhování tkanin se naši dodavatelé inspirují novými nápady a využívají technologický pokrok jako východisko pro neustálé zlepšování jejich vlastností. V kolekci jaro/léto 2023 jsme opět kladli zvláštní důraz na pohodlí našich zákazníků, a to i během náročných horkých letních dnů.

LEN JE NEODMYSLITELNOU SOUČÁSTÍ LÉTA

Len je ekologická tkanina, která nepotřebuje chemické zpracování, je 100% přírodní a přirozeně antibakteriální. Je vhodné zejména pro letní kolekce díky své prodyšnosti a odvodu tepla a vlhkosti.

Tato oblíbená letní tkanina má specifickou nerovnoměrnou strukturu zvanou "lněná optika" a mačkání, které je výjimečně vítané - díky němu působí celkový vzhled lehce a maximálně stylově.

V kolekcích OZETA pro jaro/léto se len pravidelně objevuje v dámských šatech, pánských košilích a elegantních sakách.

LEN JE IDEÁLNÍ PRO HORKÉ LETNÍ DNY

SPLÝVAVÁ VISKÓZOVÁ TKANINA PRO MAXIMÁLNÍ POHODLÍ

Viskóza se vyráběla již v 19. století jako náhražka hedvábí a někdy se označuje také jednoduše jako " umělý hedvábí". Pokud na etiketě oblečení vidíte "rayon" nebo "cupro", jedná se o speciální typ viskózy s patentovaným výrobním postupem, který maximalizuje výhody tkaniny. V textilním průmyslu se tyto termíny považují za synonyma, ačkoli rayon a cupro mají zvláštní postupy zpracování. 

Viskózové vlákno je často klasifikováno jako chemické vlákno vzhledem k jeho umělému vzniku, ale původ je přírodní, což má přímý vliv na výhody pro spotřebitele. Má podobné vlastnosti jako hedvábí, ale jeho údržba je mnohem jednodušší - lze jej prát v pračce a nemusí se žehlit. Viskózové tkaniny jsou velmi příjemné na nošení, měkké, savé, splývavé a chladivé.

Díky své specifické měkkosti a vzhledu se viskóza nachází především v dámských kolekcích OZETA. Je základní tkaninou svetrů, triček a mnoha šatů z naší bestsellerové nabídky pro jaro/léto 2022.

UŽIJTE SI LEHKOST VISKÓZY S TĚMITO PRODUKTY

PRÉMIOVÁ BAVLNA

Díky svým vlastnostem si tento přírodní materiál udržuje významné postavení v textilní výrobě. Kvalita bavlny je dána délkou vlákna získaného z bavlníku. Bavlna je příjemná k pokožce, měkká a poddajná. Je vysoce prodyšná a má vysokou schopnost absorbovat vlhkost, nezadržuje teplo a je hypoalergenní.

Mercerované tkaniny a oděvy z nich vyrobené vynikají pevností a barevnou stálostí - mercerované vlákno dokáže během procesu barvení absorbovat mnohem více vody, a tím i barvy. Bavlněné tkaniny jsou díky mercerizaci stabilnější a získávají hedvábný lesk a příjemný omak.

V kolekcích OZETA najdete bavlnu v širokém zastoupení. Zákazníci pravidelně nacházejí mercerovanou bavlnu jako tkaninu nejvyšší kvality v tričkách a polokošilích pánské kolekce.

BAVLNĚNÉ PRODUKTY NEJVYŠŠÍ KVALITY

Tohle by se Vám mohlo líbit

Co je nového ve světě OZETA