Výběr svatebního obleku


Vaše svatba je nezapomenutelná událost, na kterou byste měli i z módního hlediska příjemně vzpomínat! Nejen nevěsta chce v tento výjimečný den zazářit - ženich předně také hledá dokonalý svatební oblek, který by měl sedět jako ulitý a ukazovat jeho vytříbený vkus.

Co dělá svatební obleky jedinečnými

Bez ohledu na to, zda se obřad koná na matrice nebo v kostele - všechny oči jsou v den svatby upřené na nevěstu a ženicha. Výběr dokonalého svatebního obleku hraje přirozeně důležitou úlohu! Nejkrásnější den v životě si vyžaduje něco zvláštního: svatební obleky vzkvétají na jejich svátečních, někdy extravagantních detailech. Pokud je pro Vás typický svatební oblek příliš pompézní nebo nesedí k Vašemu stylu, existují i některé varianty obleků, které jsou díky svému mimořádně elegantnímu efektu pro ženicha vhodné i na svatbu. 

Který svatební oblek je pro Vás ten pravý? Záleží jednak na Vašem osobním vkusu, ale také na ročním období a stylu svatby, který jste si pro svou svatbu zvolili. Svatební pár by svým oblečením měl zároveň určovat dress code všech účastníků svatební hostiny. 

Více o vhodném stanovení dress code pro tento den se dozvíte v našem minulém článku:

WEDDING DRESS CODE (nejen pro svatební pár)

Jakou barvu má svatební oblek?

Místo černých obleků, které vypadají velmi oficiálně a přísně a je pravděpodobnější, že se budou nosit v obchodním sektoru nebo na elegantních večerních událostech, vybírají mnozí ženichové jemnější tóny jako je modrá nebo šedá. Elegantní odstín hnědé nebo béžové barvy se také hodí jako barva svatebního obleku. Stylovou volbou na velký den jsou také modely v pastelových odstínech a vzorované obleky.

Chtěli byste zvolit konkrétní téma své svatby? Slaďte svůj oblek z hlediska barvy nebo tématu! Takže na svatbu v retro stylu si můžete klidně vzít i károvaný oblek inspirovaný britským venkovským stylem. Pruhy, květinové vzory nebo něco extravagantnější? Vše, co se Vám jako ženichovi líbí je povolené!

Svatba v ověřené modré

Modré obleky se s oblibou používají jako svatební obleky, protože působí méně přísně a oficiálně jako modely v černé barvě. Zda už elegantní královská modrá, nebo pastelové odstíny: modrou je možné kombinovat s mnohými barvami a nabízí Vám tak mnoho stylových možností výběru košile, kravaty nebo motýlka a kapesníčku. K modrým oblekům jsou ideální boty v hnědé barvě. 

Šedá jako jemný základ originality

Svatební oblek v ušlechtilé šedé Vás jako ženicha vytrhne od jednotné linie modrých a černých představitelů. Díky jemnému základu si můžete zvolit také extravagantnější barvy nebo vzory na košili a doplňcích. Světlé šedé tóny, jako i jemná modrá, nebo béžová barva jsou ideální volbou pro letní svatby. Tmavší odstíny jako je antracitová barva, dodávají požadovanou vážnost v případě vyššího stylu svatby. 

Zatím žádné produkty.

Udělejte ,,vzorový” dojem

V oblecích pro ženicha jsou oblíbené i extravagantní barvy, nebo vzory. Zda už károvaný vintage oblek, klubové sako, nebo letní oblek s lněnou optikou. Dress code svatby může obsahovat i konkrétní barevné spektrum, téma nebo styl.

Zatím žádné produkty.

Vysoká černá elegance

Samozřejmě svatbu můžete mít i v černém obleku či dokonce smokingu. Tato volba je vítaná s ohledem na vkus svatebního páru, stylu a místa svatby. Nezapomínejte však na to, že čím vyšší styl volíte, tím přísnější dress code zadáváte zároveň všem svatebčanům. Taktéž dress code, který obsahuje tyto vysoce formální prvky, nepoznají osobní kreativitu v odchylování se od stanovených standardů. 

Pro perfektní vzhled je rozhodující dokonalý střih!

Všeobecně platí, že svatební oblek by měl skvěle padnout na postavu. Kalhoty, sako a vesta mohou mít různé číslování s ohledem na Vaše potřeby.

Pro kontrolu, zda Vám oblek sedí podle všeobecně stanovených nadčasových standardů doporučujeme také náš blog:

NA CO SE ZAMĚŘIT PŘI NÁKUPU NOVÉHO OBLEKU?

Doplňky ke svatebnímu obleku

Barevně sladěné boty a perfektně zvolené doplňky dělá svatební oblek kompletním! Na rozdíl od oblasti podnikání, pro svatby však existují méně přísné pokyny pokud jde o možné barevné kombinace. Vítanou pozornost poutá ušlechtilý žakár s elegantními vzory a doporučujícím leskem.

Speciální tip na závěr

V oblekové kolekci OTTO BERG jsme vícero představitelů obleků doplnili o vestičku. Trojdílným oblekem posunete vytoužený slavnostní vzhled o level výše. Zároveň 

Tohle by se Vám mohlo líbit

Co je nového ve světě OZETA