Jak si jednoduše vybrat oblek online?


Online revoluce změnila způsob, jakým nakupujeme. Nabízejí se nám nekonečné možnosti nakupovat cokoliv, co chceme, produkty světových značek, které přicházejí ke dveřím našich domů bez zbytečně stráveného času v kamenných obchodech. V této pohodlné službě nákupu na dálku však zůstává stejně několik přetrvávajících problémů, kdy se může zákazník cítit bezpečněji při fyzické návštěvě kamenného obchodu. 

Specifickým příkladem, kdy slovenští (čeští) muži upřednostňují osobní nákup před online, je nákup obleku. Oblek je důležitou investicí, která následně muže reprezentuje ve společnosti, měl by perfektně sedět na postavě, být kvalitního střihového a materiálového provedení.

Připravili jsme pro vás oblasti, na které se při nákupu obleku soustředit. Díky jejich poznání, s jistotou vyberete oblek, který bude splňovat všechny vámi preferované atributy.


1. Zjistěte, jaká velikost Vám nejvíce vyhovuje

V nabídce značky OZETA najde zákazník obleky až ve 28 velikostech ve standardní, prodloužené i zkrácené výškové skupině. Na naší webové stránce po rozkliknutí každého produktu najde zákazník přehlednou tabulku podléhající konfekčním číslům OZETA, pro orientaci v souladu s jeho osobními mírami. Výhodou produktů OZETA je, že jsou šité na vlastních linkách, což znamená, že pokud u nás budete znát svou konfekci, měla by být následně neměnná.

Pro výběr správné velikosti obleku potřebujete znát následující parametry:

- výška Vaší postavy

- změřte šířku hrudníku (v horní části, pod pažemi a mezi lopatkami)

- změřte obvod pasu (zhruba v oblasti pupku)

Jsme si vědomi, že každý zákazník má specifickou postavu, a tak základ našich oblekových kolekcí tvoří řada Mix & Match, při kterých je možnost kombinovat různé velikosti saka, kalhot, případně vesty. Při základních modelech je dokonce možnost výběru mezi střihy ,,regular fit” a ,,slim fit”. Garance identického barevného odstínu tkaniny našich NOOS (Never out of stock) programů umožňuje také nákup dvojích kalhot k jednomu saku, nebo dokoupení části obleku po určitém čase.

2. Výběr správné barvy a stylu obleku

Téměř všechny naše obleky jsou univerzální, s využitím na mnoho různorodých příležitostí. Avšak platí několik zákonitostí, přes které se poznají znalci obleků, kterými chceme, aby naši zákazníci byli.

A) Slim fit vs. Regular fit střih

Slim fit zvýrazňuje štíhlejší siluetu se zkoseným pasem. Tento střih má větší zúžení od hrudníku po pas, které slouží na zvýraznění atletické postavy. Regular fit je univerzální, klasický střih. Volby střihu podléhají typu Vaší postavy a Vašeho preferovaného pohodlí. Pokud neomezují výběr střihu možnosti typu postavy, my v OZETA preferujeme na pánech Slim fit střih, který je modernější verzí. Muž v něm působí charismaticky, sebevědomě a módně uvědoměle.

B) Barvy a vzory obleku

V jednodušším dělení bychom měli rozlišovat aspoň 3 kategorie:

- Denní oblek

- Večerní oblek

- Slavnostní oblek

Obecně platí, že čím tmavší barva a neutrálnější (až žádný) vzor, tím je vzhled serióznější. Při denním obleku teda můžete volit světlejší a výraznější barvy obleku. Zároveň se nemusíte bát ani vzorů. Pozor však na příliš výrazné vzory, tam už stojí za zvážení, zda extravagantnější oblek patří k seriózní denní pracovní události. Kromě obleků do kanceláře na běžný pracovní den. Kterých nabídka je obměňovaná novými dezény a kvalitami na dané roční období, je nezanedbatelným segmentem oblečení na slavnostní příležitosti. Pro ženichy a další svatební hosty nabídku oživujeme také o světlejší a výraznější barvy. V nabídce se nachází i kolekce svatebních doplňků pro dotvoření celkového vzhledu.

Večerní oblek by měl být tmavě modrý až černý, maximálně s jemným strukturovaným vzorem. V nabídce OZETA najdete k těmto večerním slavnostním událostem obleky tmavých barev a k nim i adekvátní doplňky jako jsou manžetové knoflíčky, hedvábné kravaty s jemnými vzory, ozdobné kapesníky. Nejvyšším stylem pánského šatníku jsou události podléhající dresscodu Black tie. V nabídce máme k této události smokingy s odpovídajícími doplňky jako je motýlek, šerpa, lakovky.

C) Dvou vs. trojdílný oblek 

Standardní dvoudílný oblek sestává ze saka a kalhot - dvojice je nejběžnější dostupný styl. Součástí trojdílného obleku je sladěná vesta určená na nošení pod sakem. Formálnější varianta, trojdílný oblek je oblíbenou volbou pro speciální příležitosti, jako jsou svatby avšak nic nepokazíte, pokud svůj pracovní oblek doplníte o vestu, vynikne Váš jedinečný styl a cit pro každý detail.

D) Materiál obleku

Soubor vlastností, kterými jsou vybavená přírodní vlákna je nenahraditelný, avšak v některých případech s ohledem na jejich funkčnější využití může být přidání umělého vlákna ve vyváženém poměru žádoucí. Důležité jsou příměsi elastanu, polyesteru, polyamidu a dalších vláken, které jsou schopné v malém množství zvýšit příznivé vlastnosti materiálu, jako je vyšší elasticita, nižší krčivost, jemnost na dotyk, trvanlivost… 

Základní otázkou při výběru materiálu nového obleku je příležitost, na kterou oblek chcete využívat. V exkluzivních kolekcích nás těší zejména dlouhodobá spolupráce s předními lídry, jako jsou italští dodavatelé MARZOTTO GROUP, LANIFICIO ZIGNONE, FORTEX a mnoho dalších. Pracovní oblek by měl být vyrobený z kvalitního, trvanlivého materiálu, protože ho budete pravděpodobně nosit nejčastěji. Při výběru doporučujeme proto směs vlny, případně směs polyesteru.

3. Ujistěte se, že Vám oblek vyhovuje a sedí

V kamenné prodejně máte vždy výhodu našich kvalifikovaných asistentů prodeje, kteří Vám poradí. Při objednávání obleku online toto posouzení zůstává na Vás. Avšak dobrou zprávou je, že objektivní posouzení, zda Vám oblek sedí má jasné pravidla:

- Ramenní výstuž má kopírovat, a tím jen přirozeně zvýrazňovat Vaše ramena. Ramenní šev spojující rukáv s tělem saka by měl být v jedné rovině s vnějším bodem Vašeho ramena. Jestliže šev vyčnívá za Vaše rameno, je příliš velký. Pokud Vaše rameno tlačí do rukávu saka a rameno přečnívá přes ramenní výstuž, je příliš malé.

- Když stojíte se zapnutým sakem rovně, límeček by měl sedět a přilnout bez lámání se k hrudníku.

- Když stojíte s rukama položenýma na těle, lem rukávů by měl končit těsně pod Vašimi kostmi zápěstí.

- Délka kalhot by měla končit na patě a v přední části vytvářet jen jeden lom.

- Když vstanete, měli byste být schopni lehce zapnout kalhoty. Pokud je pas ve stoje i jen mírně stažen, při sezení Vás bude nepříjemně tlačit na boky. Nepodceňujte však ani opačný případ - pokud by Vám kalhoty byly v pase příliš volné, stáhnutí s opaskem Vám vytvoří volnou ,,bublinu”.

Obleky koupíte jednoduše online přes 

e-shop www.ozeta.sk

Tohle by se Vám mohlo líbit

Co je nového ve světě OZETA