KAREL ABRAHAM: Ne každý den mohu jezdit na motorce v obleku


Český kazdec elitní série MotoGP Karel Abraham reprezentuje vše, co vystihuje i značku OTTO BERG. Jeho odvaha, touha po dobrodružství, neustále zkoušení nových věcí a celkově přístup k životu, jakým se dlouhodobě prezentuje, byl pro nás odjakživa velkou inspirací.

Proto je limitovaná edice 150 obleků pod patronátem Karla Abrahama něčím, na co jsme nesmírně hrdí. Vytvořit oblek, který by vystihoval to, dokud Karel je sice vzhledem k jeho jedinečnost nebylo jednoduché, ale dali jsme do toho maximum a výsledný tmavomodrý oblek ze 100% vlny bychom mohli nosit od rána do večera.

Spolupráce s Karlem nás bavila. Ukázal se jako muž, který je přesně takový, jak jej lze vnímat i na motorce - bezprostřední, odvážný, ale stále uvolněný a v pohodě. Při focení a natáčení na Masarykově okruhu v Brně jsme si užili spoustu zábavy a měli ho možnost poznat iz jiné stránky. A řekneme vám, je to někdo, s kým byste určitě rádi zašli na pivo. Nebo raději výlet motorkou?

Karel, proč jste se rozhodli přijmout spoluprací se značkou OTTO BERG?

Značku OTTO BERG jsem vnímal už nějaký čas. Když mě oslovili s návrhem na spolupráci a měl jsem možnost poznat blíže to, co dělají a jaké jsou jejich hodnoty, viděl jsem mezi námi určitou shodu. Líbí se mi ta dynamika, kterou s sebou OTTO BERG nese, myslím si, že odvádějí fakt dobrou práci. No a protože rád zkouším nové věci, řekl jsem si, že do toho jdu.

A co samotné focení? Jak jste se cítili v roli modela?

Byla to zábava. Asi bych si neuměl představit dělat něco takového každý den, ale jako zkušenost to bylo vážně super. A hlavně, ne každý den se mohu jezdit na motorce po okruhu v obleku a polobotkách.

Jaký je vůbec váš vztah k módě a oblékání?

Tím, že každoročně nacestujem na závody a různé akce přes 100 tisíc kilometrů, jsem se soustředil hlavně na to, abych se v oblečení cítil pohodlně a nějak speciálně jsem to neřešil, navíc musím mít na sobě často zejména týmové oblečení. Ale možná to po této spolupráci přehodnotím, v obleku jsem se cítil fakt dobře :-).

Momentálně se nacházíte v polovině aktuální sezóny MotoGP. Jaké jsou vaše cíle pro zbývající závody?

Není to jednoduchá sezóna, vzhledem k limity motorky musím jezdit až za hranou. Ale já nejsem člověk, který by se vzdával, proto chci ze sebe dostat ve zbytku sezóny absolutní maximum a posbírat co nejvíce bodů.

Tohle by se Vám mohlo líbit

Co je nového ve světě OZETA