ČEKÁ VÁS MATURITA NEBO ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY? DOBŘE ZVOLENÉ OBLEČENÍ VÁM MŮŽE POMOCI!


Věděli jste, že na první dojem máte jen několik sekund? První dojem může zajistit úspěšný start a dát zkušební komisi najevo, že jste se na zkoušku připravili po všech stránkách. V těchto vteřinách hraje zásadní roli neverbální komunikace - zvolte vhodný dress code, který ve vás vzbudí pocit sebejistoty a vyjádří respekt a úctu ke komisi i k celkové příležitosti.


OBLEK JE PRO MUŽE NEZBYTNOU SOUČÁSTÍ OUTFITU PRO FORMÁLNÍ UDÁLOST

Odstíny tmavě modré, antracitové nebo černé barvy patří bezpodmínečně k tradičnímu dress code, jako je požadovaný formální dress. Vyhněte se vzorům, leskům a veškeré zbytečné extravaganci. Váš vzhled by měl vypadat důstojně a přiměřeně dané příležitosti. Tyto barvy jsou maximálně nadčasové a poslouží jako dokonalý základ šatníku pro vaše další očekávané životní události, jako je pracovní pohovor do zaměstnání nebo jiné formální události. Volte kvalitní střih a materiál, ve kterém se budete cítit pohodlně - přečtěte si také blog: NA CO SE ZAMĚŘIT PŘI NÁKUPU NOVÉHO OBLEKU?

KOŠILE A KRAVATA

Nejelegantnější volbou k obleku je bílá košile s dlouhými rukávy a stejným límečkem. Ta by měla mít správnou šířku a úhel rozepínání pro kravatu. Z estetických a pohodlných důvodů doporučujeme pod košili " neviditelný triko", které vás bude dokonale chránit po celý den.

Kravatu volte v jemných tónech modré nebo šedé, díky nimž budete působit přátelsky a otevřeně. Pokud jste příznivci motýlků, ujistěte se, že košile má připínací knoflíky - váš vzhled bude vypadat uhlazeněji.

DETAILY JSOU STEJNĚ DŮLEŽITÉ PRO DOTVOŘENÍ CELKOVÉHO VZHLEDU

K tmavému obleku jsou nejlepší volbou černé kožené šněrovací boty typu derby nebo oxford. Opasek zvolte ve stejném tónu, úzký kožený pásek s otevřenou sponou patří k formálnímu looku. Nezapomínejte na drobné detaily, jako jsou černé ponožky, které jsou dostatečně vysoké.


POUZDROVÉ ŠATY NEBO SUKNĚ

Není nic ženštějšího než šaty. Ať už dáváte přednost naprosté klasice, malým černým šatům a obecně pouzdrovým šatům, nebo jste typ, který dává přednost flexibilitě vrstvení se sukní - tyto možnosti jsou vždy dobrou volbou. Ujistěte se, že je délka vhodná kolem kolen, volte tmavé nebo neutrální pastelové barvy.

KOSTÝM JE STYLOVOU ŽENSKOU INTERPRETACÍ PÁNSKÉHO OBLEKU

Ve formálním šatníku ženy by kalhotový kostým rozhodně neměl chybět. Propůjčí vám ten nejserióznější a nejreprezentativnější vzhled, jakého můžete dosáhnout. Navíc má široké využití při tvorbě dalších outfitů založených na jednotlivých částech - sako, kalhoty, sukně. Kostýmek doplňte vhodným střihem halenky nebo topu bez výrazného výstřihu.

JEMNÉ PODTRŽENÍ ŽENSKÉHO FORMÁLNÍHO VZHLEDU

K celkovému vzhledu neodmyslitelně patří dámský vzhled vhodný pro danou příležitost - elegantní účes, decentní líčení, jemná manikúra a příjemný denní parfém. Vhodné jsou jemné šperky, jako jsou perly nebo jemné náušnice se zirkony a tenký řetízek. Nezapomeňte na uzavřenou obuv - kožené lodičky v černé nebo nude barvě jsou sázkou na jistotu. Pokud se vám zdá váš vzhled fádní, můžete ho doplnit například decentním páskem, který vkusně zvýrazní vaši ženskou siluetu. Svůj outfit dolaďte vhodnou kabelkou, která doplní celkovou barevnost vašeho vzhledu a nebude se na ní vyjímat žádná výrazná značka.

Tohle by se Vám mohlo líbit

Co je nového ve světě OZETA