Benefity přírodních materiálů živočišného původu


Mezi základní hodnoty značky OTTO BERG patří kvalita produktu, která přirozeně závisí na použitých materiálech. OTTO BERG preferuje používání látek, které obsahují 100% přírodní vlákna, nebo jejich převažující podíl. Přírodní vlákna všemi atributy plní naše kritéria a jsou cestou, kterou se v nejvyšší možné míře chceme ubírat i do budoucna.

Představujeme vám benefity přírodních vláken živočišného původu, které můžete najít v produktech OTTO BERG napříč kolekcí podzim/zima 2021.

Samozřejmě, že naší základní tkaninou je vlna. Pro své unikátní vlastnosti má celoroční využití v oblecích. Má ušlechtilý a vkusný lesk, přirozenou pružnost, nízkou krčivost.

Vlna má také vynikající izolační a termoregulační vlastnosti - v zimě hřeje, v létě chladí. Vlna je přátelská k životnímu prostředí. Je to totiž přírodní, biologicky odbouratelný a obnovitelný materiál.

V elegantních pod kolekcích nás už tradičně těší dlouhodobá spolupráce s předními lídry, jako jsou italští dodavatelé MARZOTTO GROUP, LANIFICIO ZIGNONE a mnoho dalších.

KAŠMÍR (WK)

Jde o vůbec nejluxusnější textilii vyrobenou z vlny. Získává se vyčesáváním nejjemnějších vláken z rouna kašmírských koz. Výsledným produktem je hedvábně měkká tkanina, která navíc skvěle hřeje. Kašmír je narozdíl od ovčí vlny více než desetinásobně dražší, proto se často mísí s vlnou a používá se jako příměs. Kašmír je nejkvalitněji zpracovaný v Evropě, přesněji v severní Itálii a ve Velké Británii.

V kolekci OTTO BERG PZ21 najdete luxusní pánský kabát ze 100% kašmíru nebo dámské a pánské kabáty s příměsí kašmíru, který zvyšuje unikátní vlastnosti základního vlněného podílu tkaniny.

MOHÉR (WM)

Vlna z angorských koz je příjemně lehký, teplý a lesklý materiál. Jako živočišné vlákno přirozeně odpuzuje nečistotu. Na rozdíl od ovčí vlny má větší absorbci vlhkosti, má extrémní odolnost vůči opotřebení a je méně plstěná (méně se žmolkuje). Vlákna mohéru působí specificky objemně a luxusně.

V naší nabídce najdete výjimečné dámské kabáty z cibelínu - efektivní tkaniny s dlouhým vlasem s příměsí mohéru, které jsou obyčejně vyčesané jedním směrem.

ANGORA (WA)

Je pojmenování vlny angorských králíků. Získává se stříháním, česáním nebo sbíráním chomáčků. Vlna má výbornou hřejivost, je mimořádně hladká, jemně flaušová a měkká na dotek. Efekt měkko ,,plovoucích” vláken nad úpletem, tzv. angorská svatozář.

V kolekci OTTO BERG PZ21 najdete limitovanou sérii dámských roláků s příměsí angory.

Tohle by se Vám mohlo líbit

Co je nového ve světě OZETA