Benefity přírodních materiálů rostlinného původu


Každou sezónu představují naši dodavatelé kolekci látek se speciálními vlastnostmi, které mají nabídnout větší funkčnost a užitkovou hodnotu pro spotřebitele. Preferovanými materiály v co nejvyšší možné míře pro značku OTTO BERG jsou přírodní původy tkanin.

Při navrhování látek se naši dodavatelé inspirují novými nápady a využívají technologický pokrok, jako východisko na neustálé zdokonalování jejich vlastností. Zlepšování fyzikálních vlastností používaných materiálů je synchronizované s dynamickým životním stylem zákazníků.

BAVLNA (CO)

Tento přírodní materiál si díky svým vlastnostem uchovává významné postavení v textilní výrobě. Kvalita bavlny se určuje podle délky vlákna získaného z bavlnovníku. Bavlna je příjemná pokožce, je měkká a poddajná. Je vysoce prodyšná a má schopnost vysoké absorbce vlhkosti, nezadržuje teplo a je hypoalergenní.

V našich kolekcích s oblibou používáme i mercerovanou bavlnu, která díky speciálnímu patentovanému procesu úpravy zachovává své přírodní benefity, nabývá však mnohem větší pružnost a specifický lesk.

Bavlnu najdete v kolekcích OTTO BERG celoročně zejména v pánských košilích, chinos kalhotech, smart-casual sakách a riflích. V zimních kolekcích se můžete s bavlnou setkat s polovičním podílem i u pánských svetrů.

Mercerovanou bavlnu jako ověřenou tkaninu nejvyšší kvality zákazníci nacházejí pravidelně v tričkách nebo polokošilích pánské kolekce.

VISKÓZA (VI)

Viskózové vlákno se často řadí mezi chemická vlákna, kvůli jeho vytvoření umělou cestou, ale původ je přírodní, což má přímý vliv na výhody pro spotřebitele. Má vlastnosti podobné hedvábí, ale jeho údržba je mnohem jednodušší - je možné ho prát v pračce, nemusí se žehlit. Oblečení z viskózy je velmi příjemné na nošení, je měkké, savé, splývavé a chladivé. Viskóza netvoří statickou elektřinu, nechytá prach, a tak se nešpiní.

Viskózu najdete díky své specifické jemnosti a vzhledu zejména v dámských kolekcích OTTO BERG. Je základní tkaninou svetrů, triček a mnoha dalších představitelů našich bestsellerových šatů.

LEN (LI)

Ačkoliv tuto tkaninu využíváme pro její specifické vlastnosti převážně v našich kolekcích jaro/léto, byla by škoda nezmínit její jedinečnost. Len je ekologickou tkaninou, která nepotřebuje chemické úpravy, je 100% přírodní a přirozeně antibakteriální. Do letních kolekcí se řadí zejména díky své prodyšnosti a odvádění tepla a vlhkosti.

Tato oblíbená letní tkanina má specifickou nerovnoměrnou strukturu tzv. ,,lněnou optiku” a krčivost, která je výjimečně vítaná - díky ní celkový vzhled působí odlehčeně a maximálně stylově.

Len můžete najít v kolekcích OZETA, zejména v kolekcích jaro/léto v dámských šatech, pánských košilích a smart-casual sakách.

Tohle by se Vám mohlo líbit

Co je nového ve světě OZETA