Benefity materiálů chemického původu


Materiály chemického původu jsou neoddělitelnou součástí moderního textilního průmyslu. Vývoj těchto materiálů si vyžaduje neustálý pokrok a kvalita jednotlivých materiálů různých dodavatelů se může diametrálně odlišovat. Navzdory kontroverzní pověsti ,,umělých materiálů” vám přinášíme přehled běžně používaných materiálů v kolekci OTTO BERG a jejich praktických i pozitivních vlastností, které přinášejí spotřebitelům.

Soubor vlastností, kterými jsou přírodní vlákna vybavená je nenahraditelný, avšak v některých případech s ohledem na jejich funkčnější využití může být přidání umělého vlákna ve vyváženém poměru žádoucí. Pro naplnění určitých požadovaných parametrů je použití v plném rozsahu taktéž nevyhnutelné.

POLYESTER (PES)

Je mimořádně praktický a všestranný materiál. Vlákno polyesteru je daleko pravidelnější než vlákna přírodní a má velmi dobré izolační vlastnosti. Příjemně chladí, nekrčí se a výborně se udržuje. Dnes se tvoří kvalitní látky z polyesteru tak, že se na omak téměř nedají rozeznat od hedvábí.

Jeho vlákna mají hodně důležitých vlastností, díky kterým jsou ostatní materiály trvanlivější a kvalitnější. Je odolný proti mikroorganismům a plísním - ostatní vlákna tak částečně anti- alergizují. Polyester splňuje požadavky běžných spotřebitelů, kteří nemají čas nosit oblečení do čistírny a věnovat mu speciální péči, kterou přírodní materiály vyžadují.

Polyester má neprávem pověst nekvalitního materiálu, který výrobci textilu volí, když chtějí ušetřit na přírodních materiálech. Polyester v podobě dederonu, který se u nás prodával v době socialismu, dnes nahradily materiály daleko vyšší kvality, které se s předcházejícími nedají porovnat. Módní průmysl je nemůže ignorovat a objevují se i v modelech předních světových návrhářů. Naši dodavatelé polyesteru jsou ze špičkových textilních veletrhů z Itálie, Francie a Německa.

Polyester se pro zvýšení píznivch vlastností běžně pidává do pánskch obleki dámskch kostm.

Zatím žádné produkty.

AKRYL, POLYAKRYL nebo POLYAKRYLONYTRIL (PA)

Říká se mu také umělá vlna - má téměř shodnou texturu, pevnost. Je velmi pružný, hebký a má velmi dobré termoizolační schopnosti. Velmi často se používá jako příměs k vlně, čímž napomáhá delší životnosti a zároveň snižuje žmolkování. Nesráží se a lehce se pere.

Díky své specifické jemnosti je oblíbenm materiálem v álách nebo jako pídavný materiál v pánskch svetrech.

Zatím žádné produkty.

ELASTAN (EA)

Elastické syntetické vlákno, díky kterému oblečení střihově lépe padne a příjemněji se nosí. Elastan je extrémně pružný, drží tvar a výborně se ošetřuje. Vlákna elastanu se mohou natáhnout i na sedminásobnou délku a po uvolnění se vrátí na původní rozměr. Do oděvních materiálů se přidávají jen ve velmi malém množství (obyčejně 2-5 %) pro zvýšení pružnosti.

Elastan je nevyhnutelnou souástí odvu, kde zákazník poaduje moderní slim vzhled a pohodlí. S jeho pímsí se můžete setkat nap. u sak a riflí.

Zatím žádné produkty.

POLYAMID (PA, PAD)

Jako první syntetické vlákno začal vyrábět v roce 1938 pod názvem nylon. Do skupiny polyamidových vláken patří i ty s označení silon, kevlar či cordura.

Polyamid je pevný, pružný a velmi odolný proti oděru, nekrčí se, jednoduše se udržuje. Jeho použití v pletacích přízích má obvykle praktické, nikoli cenové důvody.

Pro své píznivé vlastnosti se s polyamidem můžete setkat nap. v prémiovch dámskch bundách anebo jako píms vlákna v bestsellerovch atech dámské kolekce.

Tohle by se Vám mohlo líbit

Co je nového ve světě OZETA